Nyheter & Pressmeddelanden » InnoSearch.se

Nyheter

InnoSearch söker SEO Manager

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en SEO Manager till vårt team. Välkommen in med din ansökan!

Erfarenhet och kunskap

Du ska kunna:

SEO – Arbetsprov kommer att utföras

Google Tag Manager

Google Analytics

Google Data Studio

Du bör ha goda kunskaper inom:

CSS, PHP, JavaScript, HTML

Vanliga CMS system såsom WordPress, Magento, Umbraco, Joomla, Texttalk, Jetshop mm.

I svenska och engelska både i tal och skrift

Webbanalys

Arbetsuppgifter

I våra kunders digitala strategier är SEO en av de viktigaste delarna. Detta kommer vara ditt ansvarsområde. Här tar du fram SEO-strategin, verkställer den och driver den framåt tillsammans med våra kunder.

Vilka är vi?

InnoSearch har sitt säte i Eslöv och arbetar med all form av digital marknadsföring. Fokus ligger på Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM) och Social Media Marketing. Vi är idag 5 medarbetare som arbetar i Eslöv och Kalmar.

Lön

Enligt överenskommelse

Vart kommer du att sitta?

Vi har vårt huvudkontor i Eslöv. Här har du goda pendlingsavstånd från hela Skåne. 10 minuter från Lund och 20 minuter från Malmö.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss, hör av dig till Jens Andersson på jens@innosearch.se eller på telefon 070 214 40 20.

InnoSearch söker en Social Media Manager

Vill du bli en av oss? Just nu letar vi efter en Social Media Manager till vårt team inom digital marknadsföring.

Som Social Media Manager kommer du att ha hand om våra kunders Sociala medier i form av löpande feed-hantering och annonsering. Det innebär att du kommer att ha mycket kontakt med våra kunder för att bland annat utveckla deras försäljning via webben.

Erfarenhet och kunskap

Krav:

Dokumenterad expertis och erfarenhet av Social Media Annonsering

Dokumenterad expertis och erfarenhet av hantering av företags Social media-feeds

Flytande Svenska i både tal och skrift

Goda kunskaper i Engelska i både tal och skrift

Meriterande:

Kunskap inom Google Analytics

Kunskap inom Google Data Studio

Intresse inom färg och form

Kunskap inom Adobe Photoshop

Utbildning inom Digital marknadsföring

Utbildning inom Kommunikation

Arbetsuppgifter

InnoSearch arbetar främst med 3 områden inom Digital Marknadsföring: Sökmotoroptimering, Google Ads och Social media Ads & Feed. I våra kunders digitala strategier, är Social media Ads & Feed en av de viktigaste delarna. Detta kommer vara ditt ansvarsområde. Här tar du fram strategin för våra kunder, verkställer den och driver den framåt. Du kommer att ha daglig kontakt med våra kunder och utveckla deras försäljning på webben via Sociala medier – Ditt specialistområde.

Vilka är vi?

InnoSearch har sitt säte i Eslöv och arbetar med all form av digital marknadsföring. Fokus ligger på Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM) och Social media Ads & Feed. InnoSearch är ett lönsamt och välmående företag som har kunder i hela Norden. Vår affärsmodell skiljer sig från mängden vilket gör att vi kan leverera skräddarsydda lösningar som hjälper våra kunder kunder att nå deras mål. Vi är idag 5 medarbetare som arbetar i Eslöv och Kalmar.

Lön

Enligt överenskommelse.

Vart kommer du att sitta?

På vårt huvudkontor i Eslöv. Här har du goda pendlingsavstånd från hela Skåne. 10 minuter från Lund och 20 minuter från Malmö.

Tillträde

Enligt överenskommelse, men gärna i november.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss, hör av dig till Jens Andersson på jens@innosearch.se eller på telefon 070 214 40 20.

Vad är framgång inom Google Ads?

Det är en ganska rak men ändå väldigt komplex fråga, vad är framgång och hur mäter man den?

Säg att ni är en lokal byggfirma. Ni har en begränsad budget att lägga på Google Ads, hur ska ni spendera den för att nå framgång?

Vi lägger höga bud och ser till att ni alltid ligger på position 1, det är framgång för att ni dominerar resultaten. Fast klicken blir också antagligen väldigt dyra så ni kommer kanske inte synas vid alla sökningar. Vi drar istället ner på buden. Ni syns nu hela tiden men ligger på en lägre position och får mer trafik. Är det en större framgång?

I många fall är framgång väldigt subjektivt, däremot är det enklare att mäta framgång vid e-handel.

Det senaste året har vi arbetat närmare våra E-handelskunder och lagt mycket större fokus på lönsamhet än vad som i många andra fall kan kallas framgång. 

Vi på InnoSearch är normalt sett ödmjuka, men idag kommer vi att slå oss för bröstet och skryta lite.

Om vi tittar på våra e-handlares resultat under juni och juli 2020 och jämför detta med föregående år så ser vi en fantastisk utveckling. Både i ordervärde, men också i lönsamhet.

Om vi slår ihop samtliga E-handelskunder, har vi ökat deras spend med totalt 25%. 

Det som främst sticker ut är deras ökning i försäljning – den har tillsammans ökat med hela 120%.

I Google Ads kan man titta på företagens ROAS (Return On Ad Spend), den har ökat med 72%.

Personligen gillar jag inte ROAS, den är lite abstrakt och är svår att relatera till. Jag föredrar att helt enkelt invertera värde och istället räkna med Cost of Sales – jag delar klickkostnaden med intäkterna. Säg att företaget köper klick för 1000 kr och säljer på dessa klick för 10000 kr, 1000/10000=0,1. Vi får  alltså en Cost of Sales på 10%. De får offra 10% av sitt ordervärde i kostnad för att få affären. Denna siffra är enklare att relatera till i förhållande till marginalen. Hur stor del av marginalen är Företaget beredda att offra för att få affären?

Det intressanta här är; Vad har hänt med de extra pengarna som företagen lagt på Google?

Om vi tittar på deras CoS på den ökade spenden i jämförelse med förra året – vad ger dessa för faktiskt resultat? Om vi räknar på samma sätt med CoS, dvs spenden de lagt extra, delat med ökningen i intäkter. Då har företagen en CoS på den ökade spenden på endast 4,5% (ROAS på 21,75). 

Vi har alltså ökat deras sammanlagda spend med 25 %, ökat deras försäljning med 120 % och samtidigt ökat marginalen på deras försäljning. 

Allt genom att med bra och genomtänkta mål, samt ett målinriktat arbete. Då går det att göra det vi gjort med våra e-handelskunder – att nå FRAMGÅNG.

Jonas Edin, Ads Manager på InnoSearch

Glad sommar!

Vi på InnoSearch i Eslöv och Kalmar önskar er alla en riktigt glad och trevlig sommar.

Vi har kontoren bemannade även under sommaren, men prata med din kontaktperson för att höra hur denne jobbar.

Är det något du undrar kan du alltid slå oss en signal på 0413-573378

Tips för bättre videomöten

 

Vi har sedan några år tillbaka jobbat tillsammans med Eslövs Kommun för att utbilda företag och företagare i Eslöv inom digital marknadsföring. Nu under ”coronatider” så får vi många frågor om allt som rör företagande som har med marknadsföring och kundmöten att göra och därför fick vi förfrågan om att göra ytterligare utbildningsvideos till kommunen. Här berättar Christoffer mer om hur man har bättre videomöten och digitala träffar med sina bästa tips!