Nyheter & Pressmeddelanden » InnoSearch.se

Nyheter

Go-Digital goes 2.0

Succén Go-Digital fortsätter! Välkommen till Go-Digital 2.0 den 15-17 maj 2018. Årets upplaga bygger vidare och fördjupar kunskapen om hur du och ditt företag kan ta fördel av digitaliseringens möjligheter och därmed ta ditt företagande till nästa nivå. Go-Digital 2.0 vänder sig till såväl nya som tidigare deltagare av utbildningssatsningen. Oavsett om du precis börjat din digitala resa eller vill ta nästa steg så är Go-Digital 2.0 utbildningen du inte får missa.

Utbildningen är kostnadsfri – Allt som krävs är din tid och engagemang!

”Det är kul att vi kör vidare på Go-Digital och förbättrar samt utvecklar vårt unika koncept. Gensvaret från förra årets föreläsningar har varit bra och vi vill därför fortsätta arbeta med utbildningar och föreläsningar som efterfrågas och stärker vårt näringsliv, säger Lars Persson, näringslivschef i Eslövs kommun”

Go-Digital startades 2017 av InnoSearch och Eslövs Kommun för att stärka eslövsföretagens kunskaper inom digitaliseringen och dess möjligheter.

”Att många företagare ser digitaliseringen som något jobbigt är ingen hemlighet. Vi ser en stor efterfrågan på kunskap inom digitaliseringens möjligheter, främst när det kommer till digital annonsering och synlighet för företag och företagare. Därför känns det väldigt kul att få sprida denna kunskapen till fler företag” säger Christoffer Borg Mattisson, VD på InnoSearch.

15-16-17 maj i Eslövs Stadshus kör vi Go-Digital 2.0!

Schemat för dagarna är följande:

08:30 – 09:00 Mingel

09:00 – 09:45 Del I (Föreläsning om digitala verktyg och digitala möjligheter för företaget som vill framåt med Christoffer Borg Mattisson)

09:45 – 10.00 Paus

10:00 – 10:45 Del II (Föreläsning om Sökmotoroptimering med Jens Andersson)

10:45 – 11:00 Paus

11:00 – 11:45 Del III (Föreläsning om Digital annonsering med Stefan Bernhardsson)

11:45 – Gemensam lunch (frivilligt) till självkostnadspris

 

Anmäl er här: https://sv-se.invajo.com/event/esl%C3%B6vskommun/godigital20

Kontaktpersoner:

Christoffer Borg Mattisson, VD InnoSearch

070-7773603

Kosovar Gashi, Näringslivsstrateg Eslövs Kommun

0413-62429

Webbkunnig säljare till mediebyrån InnoSearch i Eslöv

Har du erfarenhet av digital marknadsföring? Brinner du för att arbeta med försäljning? Är du teknisk och har ett stort intresse av Internet och dess möjligheter? Vill du arbeta i ett utvecklande och växande företag? Är du en hungrig säljare med stort nätverk som har lätt för att knyta kontakter? Då ska du se hit!

Som säljare på InnoSearch pratar du dagligen med företag som behöver hjälp och vägledning med sin digitala marknadsföring. Du träffar företag som aldrig provat på digital marknadsföring samtidigt som du träffar företag som har lång erfarenhet av marknadsföring och ställer höga krav på sina leverantörer.

Vem är du?

Vi tror att du som söker är en person som brinner för försäljning och är genuint intresserad av IT- & Marknadsföringsbranschen. Vi ser gärna att du har arbetat med försäljning mot B2B tidigare. Du vill göra karriär inom försäljning och ser möjligheterna i ett växande och utvecklande företag som InnoSearch.
Du har förmåga att se kundernas behov och är trygg vid att självständigt ta initiativ. Du är en lagspelare som förstår betydelsen av att dela med sig av kunskap och idéer för att uppnå gemensamt satta mål. Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare och vill alltid ligga i framkant vad gäller teknik och utveckling i vår bransch.
Låter detta som ditt nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan till oss redan idag!

Kravprofil

 • Stort intresse för marknadsföring och webb
 • Lagspelare som trivs att arbeta i grupp

Meriterande

 • B-körkort
 • Skicklig på att uttrycka dig i tal & skrift (Svenska & Engelska)
 • Erfarenhet inom försäljning
 • Erfarenhet inom webb/media/marknadsföring

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande jobb med stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att få arbeta inom ett helt nytt och eget område som du även får vara med att bygga upp och påverka tillsammans med skickliga kollegor.

Övrig information

Start: Omgående
Arbetstider: heltid, 8-17
Lön: Enligt överenskommelse
Arbetsplats: InnoSearch, Eslöv

Vid frågor om tjänsten, kontakta VD Christoffer Borg på telefonnummer 070-7773603 eller maila till: christoffer@innosearch.se
Skicka din ansökan till christoffer@innosearch.se senast den 20 mars 2018.

 

Om InnoSearch

InnoSearch (Innovative Search Marketing Sweden AB) grundades 2015 och är en heltäckande digital mediebyrå som hjälper företag att nå sina mål med hjälp av digitala mediestrategier, affärsutveckling, och mycket mycket mer. Vi har för närvarande 3 heltidsanställda samt ett par konsulter som arbetar med oss dagligen. InnoSearch har kontor i Eslöv samt Kalmar.

Månadens tips: Skriv SEO-anpassad text på er hemsida

Under februari månad har vi kommit till den tredje delen i vår avdelning ”Månadens tips”. Denna gången handlar det om att skriva texter till er hemsida som är SEO-anpassade dvs. texter som Google har lätt att tyda utan att tappa kvalité så att besökaren ser texten som ointressant och ”spammig”. I denna korta guide kommer vi att skriva tipsen som om det handlade om en sushi-restaurang i Eslöv. Vi kommer i framtiden att lägga upp fler SEO-textguider som är anpassade efter andra branscher.

Genom att skriva bra och innehållsrika brödtexter till er hemsida ökar ni chanserna att dyka upp på så kallade long tail-sökningar. Long tail-sökningar är sökningar med fler än ett ord, exempelvis ”sushi-restaurang i Eslöv med hemkörning” istället för bara ”sushi-restaurang Eslöv”. Många stirrar sig blinda på deras viktigaste sökord, som i detta fallet kanske är ”Sushi-restaurang Eslöv”. Nämner man andra fördelar med tjänsten eller produkten i brödtexterna kan man också få synlighet på detta.

Nedan ger vi er en checklista på saker ni bör tänka på när ni skriver texter till er sida. Notera att textinnehållet på en hemsida bör variera beroende på vilken bransch ni befinner er i, eller om ni säljer produkter eller tjänster. Detta för att göra det enkelt för besökaren och ge besökarna det dem förväntar sig att få läsa om.

Använd huvudrubrik (h1)

Använd er av huvudrubrik (h1) och försök att få med ert primära sökord i huvudrubriken. Gå in på alla era undersidor och kolla om detta är gjort. I vårt fall hade det räckt med Sushi-restaurang i Eslöv som huvudrubrik.

Använd ingress

Vi människor har på något sätt lärt oss att läsa ingresser noggrant. Faktum är att merparten bara kommer att läsa just ingressen, därför är det viktigt att ni har en sådan. Tänk också på att försöka få med era viktigaste sökord för just den undersidan i ingressen då Google läser en sida uppifrån och ner och kommer att leta efter era sökord i den texten.

Underrubriker är bra för att göra texten tydligare

Om ni använder underrubriker gör ni det enklare för besökaren att uppfatta vad stycket handlar om. Ingen vill läsa en hel text utan styckeindelning eller rubriker. Då tappar besökaren intresset och i värsta fall får han/hon ont i huvudet. Inte bra. Använd därför underrubriker och mellanrubriker. Det blir bättre då.

Punkt- & sifferlistor

Visst älskar vi listor?! Listor gör det enkelt för besökaren att förstå innehållet. Nu är vi ju en sushi-restaurang och därför kan det vara bra för oss att lista över det vi har att erbjuda. Sifferlistor kan vara väldigt bra att ha om man till exempel ska ranka något eller lägga upp en lista på åtgärder vid ett specifikt problem. Människor har en tendens att memorera punkt- & sifferlistor bättre än vanlig text.

Long tail-effekt

För att synas på sökningar som ”sushi Eslöv med avhämtning”, sushirestaurang i Eslöv onlinebeställning” eller ”sushi-restaurang Eslöv med hemkörning” måste vi nämna avhämtning, onlinebeställning och hemkörning i texterna på hemsidan. Att Google ser oss som en sushi-restaurang i Eslöv och rankar oss högt är så klart bra, men långt ifrån alla söker på det sättet. Därför måste vi se till så att vi dyker upp i alla sökningar som är sushirelaterade.

Checklista

 • Se över sidans titlar, finns sökorden med på ett bra sätt i era titlar?
 • Be flera personer läsa igenom er hemsidas textmaterial och fråga om de reagerar på något
 • Använd korta stycken med lättläst text. Gör det enkelt för besökarna att läsa.
 • Sprid ut sökorden i brödtexten.
 • Se till så att eventuella bilder har bildtexter så att Google vet vad bilden föreställer.
 • Prova dig fram!

Det var allt för denna gången. Har vi missat något, eller undrar ni över något i texten? Kontakta oss genom att klicka här.

 

 

Video: Lär dig mer om digital annonsering

Som ni kanske känner till så har InnoSearch fått i uppdrag av Eslövs Kommun att leda fem utbildningstillfällen där vi lär företag och företagare att dra nytta av digitaliseringens alla möjligheter.

Utbildningstillfällena är följande:
– Digital annonsering. Google AdWords, Facebook- & bannerannonsering
– Sökmotoroptimering och grundläggande knep för att göra er hemsida mer säljande
– Appar för företag
– Digitala verktyg
– Analysverktyg för att utvärdera och mäta era marknadsföringsinsatser på nätet

Här ser ni video från första tillfället där Stefan Bernhardsson, Digital Ad Manager på InnoSearch, utbildar om digital annonsering. Över 80 företagare från Eslöv träffades tidigt på morgonen i Medborgarhuset i Eslöv.

Fem tips från Steg I
(Digital Annonsering):
– Låt mälsättning och produkt styra era kanaler
– Ta fram tydliga målgrupper för kanalerna
– Bra bilder behöver inte vara svårt
– Magkänsla är inte ett analysverktyg
– Digital marknadsföring behöver inte vara dyrt

Bli lönsam med Google AdWords

Google AdWords – Digital annonsering anpassat för dina mål och möjligheter

I dag kan du i stort sett nå vem som helst, var som helst och hur som helst med Google AdWords. Har du målen, möjligheterna och tålamodet kan du nå hur långt som helst. Men då gäller att veta hur du gör och vad du vill uppnå.

50 kr och 5 minuter!

Allt du behöver är en 50-lapp och fem minuter, sedan är du igång med din annonsering. Så kunde det låta för några år sedan. Och ja! Det kan fungera om man vill testa hur det är att annonsera i Googles träfflista. Men vill du nå längre krävs mycket mer än så. Du behöver ha tydliga mål och en strategi för hur du ska nå målen och kunna få din verksamhet att växa med Google AdWords.

Utvecklingen inom AdWords har på bara några år gått från handla om sponsrade länkar till att involvera annonsering via Youtube, appar på mobila plattformar och ett stort antal andra kanaler. Idag kan du till och med nå dina kunder när de besöker andra hemsidor via s.k. Remarketing. Dessa nya möjligheter beror på att annonsplattformarna flyttas till de kanaler där dina potentiella kunder finns. Frågan är bara hur du ska hitta de kanaler och annonsvägar som passar din verksamhet?

Hur, Vad och Varför ska jag annonsera digitalt?

Allt börjar med dig och din verksamhet. Har du ett företag som verkar på en digital arena kan du rikta din annonsering beroende på vilket geografiskt område du vill annonsera och vilka kunder du vill nå. På så sätt når du inte bara rätt publik, du väljer även att koncentrera din annonsbudget på de områden som ger den absolut bästa avkastningen.

Det blir dessutom enkelt att se om du har lyckats eftersom att all trafik och alla transaktioner är mätbara. Du kan snabbt utvärdera vilka kampanjer som gett ett bra resultat och vad som måste utvärderas.

När behöver jag hjälp av en partner?

Vet du om ditt företag når sina mål med AdWords? Vad får du tillbaka på dina investeringar? Närmar sig årets största försäljningsperiod? Växer ditt företag i en takt som gör att du inte längre hinner med att administrera ditt AdWords-konto? Behöver du hjälp att komma igång?

I dessa fall kan det vara en god idé att ta hjälp av en partner som följer dig på vägen. InnoSearch kan hjälp dig med att konkretisera dina mål och anpassa ditt konto efter dina förutsättningar. Vi kan hitta vägar till att hantera arbetstoppar på ett sätt som gör att du får maximal avkastning på din marknadsföring. InnoSearch är helt enkelt din partner som följer med på resan och får din verksamhet att växa baserat på dina mål, vilka kunder du vill nå och vilka möjligheter ditt företag har.

InnoSearch hjälper dig att hitta ditt sätt att annonsera

Vi vill inte att du ska se oss som en konsult utan snarare en partner som finns med dig på resan mot dina mål. Genom oss får du tillgång till kunniga rådgivare med flera års erfarenhet av att hantera både små och stora AdWords-konton. Vi är en Google Partner vilket innebär att vi har löpande uppföljningar tillsammans med Google för att säkerställa att du har tillgång till de funktioner, mål och inställningar som ger bäst resultat. Du kommer ständigt att uppdateras kring vad du själv kan göra annorlunda samt få tillgång till viktiga nyheter som har en direkt påverkan på din annonsering.

En partner med fokus på samarbete efter dina villkor

InnoSearchs filosofi bygger på ett fungerande samarbete baserat på dina förutsättningar. Vi fokuserar inte på hur dina konkurrenter annonserar utan vi vill att din marknadsföring ska anpassas efter din unika produkt. Vi vill göra resan tillsammans med dig och vi finns med så länge du behöver oss, därför har vi valt att inte binda upp våra kunder i långa avtal med bestämda slutdatum.

InnoSearch finns här för dig, genom kontinuerlig uppföljning och tydlig projektledning ser vi till att sätta fokus för framtiden och din verksamhet.

Läs mer om Google AdWords och Sökannonsering här!