Nyheter & Pressmeddelanden » InnoSearch.se

Nyheter

Google stoppar annonsering för mobilreparationer

mobilreparationer

Google och Facebook verkar göra en hel del uppdateringar i div. policys. I flera annonskonton på Facebook så måste man verifiera och begära granskning av annonser som Facebook tror innehåller politiska besked m.m.
Men i början av veckan började en av de största förändringarna började slå igenom i konton som vi på InnoSearch hanterar. Det berör sidor och företag som reparerar mobiler, smartphones och datorer. Den nya policyn förbjuder dem att annonsera via Google Ads framöver. Det är ett dråpslag för många företag som försörjer sig uteslutande på detta.
Jag har varit i kontakt med Google supporten som bekräftar detta och som även bekräftar att man får sälja begagnade mobiler på sin sida och du får sälja reservdelar, men inte utge sig för att utföra skärmbyten, reperationer av mobiler och datorer m.m.

Varför nekas Google Ads?

Enligt Google så stoppar de annonseringen via Google Ads eftersom det har varit väldigt mycket bedrägeri och fusk kring mobilreparationer. Betala och skicka iväg din mobil och den kommer inte tillbaka, eller den funkar kanske inte när du får tillbaka den, arbetet är dåligt gjort m.m.
Google släppte i det tysta denna uppdatering redan i vintern 2018 men det är först nu, ett halvår senare, som vi i Sverige börjar att märka av den. Tyvärr är ju Google inte jättetydliga i sina policys. I detta fallet så hänvisas man i kontot till denna policy och där är det sista punkten som de hänvisar till. ”Teknisk support från tredjepartsleverantör” vilket kan sammanfatta väldigt många tjänster.
Men just nu verkar det ha börjat att drabba de som jobbar med reperationer och datorer och mobiler.

Vad kan man göra åt det?

I skrivande stund är detta väldigt nytt så det är svårt att säga exakt vad man kan och ska göra. Men om ni idag är i branschen och jobbar med reperationer av mobiler och era annonser ännu inte har påverkats, försök i största möjliga mån att låta era annonser att vara, låt bli att redigera dem. När du redigerar din annons så ska den granskas på nytt och det ökar chansen/risken till att den fastnar i ett automatiskt filter och avvisas med hänvisning till denna policy.
Jag har annonsgrupper där vissa annonser fortfarande är godkända och vissa har fastnat i filtret och stoppats. Jag kan se en röd tråd på de annonser som har stoppats och det är att annonserna innehåller ordet ”mobilreparationer”.  De annonserna är stoppade medan andra annonser är godkända, jag ser även att jag har kunnat sätta upp responsiva sökannonser som har gått igenom. Samtidigt som jag har annonser, i samma annonsgrupp, som de här nedan där en av tre har stoppats.
Detta är självklart inte hållbart i längden och det går inte att bygga en verksamhet på så ostadig grund. Även om man idag fortfarande får fram annonser så kommer det nog att fortsätta att rensas bort när fler och fler annonser granskas per automatik. Att jobba med SEO kommer att bli ännu viktigare i framtiden.
Google har gjort en liknande insats mot bl.a låssmeder men där har man nu delvis öppnat upp via ett beta-test där man får gå igenom en avancerad certifiering genom bl.a videosamtal med representant från Google. Detta för att kunna synas på det lokala söket som kan driva in fysiska kunder till affärsverksamheter. Om detta kommer att börja gälla även för lokala mobilreperatörer är osäkert. Det var inget som Googles representant på supporten kunde svara när jag var i kontakt med dem.
Har du tankar, erfarenhet eller tips kring ovanstående? Tveka inte att dela med dig i en kommentar nedan eller kontakta oss om det är något du tror att vi kan hjälpa till med.

10 snabba om InnoSearch

1. InnoSearch står för: Innovative Search Marketing (Sweden AB), det vill säga innovativ sökmarknadsföring.
2. Gör: InnoSearch levererar innovativa marknadsföringstjänster till företag i alla storlekar och med alla möjliga olika sorters utmaningar
3. Vanligaste tjänsterna: Sökmotoroptimering, Google/Facebook/Instagram Ads och digital rådgivning
4. Etableringsår: 2015
5. Antal anställda: Nu är vi 6 anställda, till hösten blir vi 7 och har då 44 års samlad erfarenhet inom digital marknadsföring. Vi kommer att vara 5 i Eslöv och 2 i Kalmar.
6. Vi finns: Vi har vårt huvudkontor i Eslöv och ett kontor i Kalmar. Däremot har vi kunder över hela Sverige och delar av Europa. Vi har exempelvis uppdrag där vi arbetar med sökmotoroptimering för sajter med över 10 språk.
7. Exempel på uppdragsgivare företag: Laserdome, Vileda/Wettex, Sluta Gräv, Sundspärlan, Harald Nyborg, Jem & Fix, Nilssons i Svedala… Listan kan göras lång!
8. Exempel på uppdragsgivare kommuner: Ängelholm, Eslöv, Båstad och Sjöbo
9. Favoritlag i fotboll: Merparten av våra anställda håller på Malmö FF i Sverige och Arsenal i England
10. Vi vill: Vara er bästa vän inom digital marknadsföring!

Varmt välkomna att höra av er till oss på InnoSearch – vi vill vara er bästa vän inom digital marknadsföring och tillsammans ska vi nå era mål!

Ps. ni har väl inte glömt att anmäla er till vår invigning för nya kontoret i Eslöv den 5 juni?

Anmäl dig och dina kollegor här: ANMÄLNINGSLÄNK

 

Välkommen på invigning!

Varmt välkommen till invigningen av våra nya lokaler i centrala Eslöv den 5 juni 2019.
Boka datumet i era kalendrar och ta med er kollegor och affärsbekanta. Det bjuds på mat, dryck och så klart trevligt sällskap. Vi har öppet hus mellan 12-16.

Anmäl dig och dina kollegor här: ANMÄLNINGSLÄNK

Var: Västergatan 10 A, 241 31 Eslöv
När: 5 juni 2019, mellan 12.00-16.00
Parkering: Finns flera parkeringsplatser i närheten av oss
OSA: Senast 29 maj

Vi ses den 5 juni!

InnoSearch söker en Digital Ad Manager

OBS – TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

Vill du bli en av oss? Just nu söker InnoSearch en Digital Ad Manager med arbetsort i Kalmar eller Eslöv.
Känner du dig helt bekant med förkortningar som SEM, SEO, CPA eller kanske CTR? Du kanske tar din examen om några månader eller redan har några års arbetserfarenhet inom digital marknadsföring på Google och Facebook/Instagram? Gillar du dessutom att jobba mot mål och i flera olika kundprojekt?
Då kan det vara just dig vi söker till tjänsten som Digital Ad Manager.
För på InnoSearch har vi högt i tak och ger utrymme för att lära sig. Så vi letar efter rätt person som vill lära sig och utvecklas med oss.

Välkommen att ansöka redan idag via jobb@innosearch.se

OBS – TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

InnoSearch i flyttagen – Välkommen till Västergatan 10A

InnoSearch är i flyttagen. Vi flyttar från våra gamla lokaler på Verkstadsvägen till våra nya nu under vecka 8. Ni hittar oss fortsättningsvis på Västergatan 10 A – mitt i centrala Eslöv!

För er som besöker oss så finns det gott om parkeringsplatser i närheten, samt närhet till både tåg, buss och massa annat.

Vill ni komma förbi och se hur vi har det? Bara knacka på dörren så kommer vi och öppnar. Välkomna!