Nyheter & Pressmeddelanden » InnoSearch.se

Nyheter

InnoSearch söker Google Ads Manager

Just nu söker vi på InnoSearch en ny medarbetare i Kalmar som kan arbeta med Google Ads för våra kunders räkning. Ansök på jobb@innosearch.se

Om rollen:

Som Google Ads Manager på InnoSearch kommer du uteslutande att arbeta med Google Ads för våra kunder. Du kommer att hantera din egna kunder och hjälpa dem att växa med sin digitala marknadsföring genom att planera, sätta upp och rapportera ditt arbete.

Har du arbetat med Google Ads tidigare, ser vi det som mycket meriterande – men det finns även stora möjligheter att lära sig arbete från grunden med hjälp av bland annat interna- & externa utbildningar inom de olika områdena. Vi värdesätter personer som delar vår kundsyn och våra visioner då vi ofta jobbar i team med kunderna.

Placering:

Kalmar

Varaktighet:

Tillsvidare

Anställningsform:

Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Tillträde:

1 september eller enligt överenskommelse

Krav:

– Gymnasieutbildning.

– Språk: Flytande svenska och god engelska i både tal och skrift.

Extra meriterande:

– Högskoleutbildning inom ekonomi eller marknadsföring.

– Tidigare erfarenheter av Google Ads

Ansök på jobb@innosearch.se

3 vanliga frågor om SEO

Vi får många frågor om SEO. Både hur det generellt sett fungerar, men också vilka förväntningar på effekt som finns. När det gäller SEO, är det oftast svårt att ge raka svar, så det ena caset aldrig är det andra likt.
Oavsett fråga, beror utgångspunkten alltid på vilken typ av webbplats man bedriver, vilken plattform som används, bransch, konkurrens, sökvolym, söktrender – det finns ännu fler faktorer som kan påverka vilket svar som kan ges. Vi har ändå samlat ett urval av de frågor, som vi genom åren och fortfarande oftast brukar få och gjort vårt bästa för att försöka svara på dem.

SEO består av flera olika delar – Vilka är detta och vad är viktigast att tänka på?

  • Content – Relevant innehåll på sidan så som bilder, text, filmer osv.
  • Struktur – Sidan ska bl a vara bra och användarvänlig att navigera sig på
  • UX – Sidan ska sätta användaren i första rummet – Ett exempel är bra laddtid, funktionalitet i samtliga enheter m.m.
  • Backlinks – Att ni sprider ert varumärke på andra relevanta sidor, dvs att en annan webbplats benämner er sida och länkar till den.

Dessa är de som vi brukar kalla för grundstenar och är det ni ska tänka på främst. Samtliga utgör en enda stor helhet som i kombination med varandra skapar framgång

Om vi ska välja den viktigaste, bör vi välja content – för utan content kan användaren omöjligt veta vad sidan faktiskt handlar om.

Vad är det första jag ska tänka på, om jag ska börja arbeta med SEO?

Det första du ska tänka på är att att fokusera – Du ska utgå från det som är din grej och att inte sikta för högt direkt.
Börja med att försöka skapa synlighet på dina produkter och det som sammanfattar din verksamhet bäst. Då blir det oftast rätt hela vägen – när någon söker på exakt det ni erbjuder, då är chansen god till synlighet, klick och en konvertering.

Om du är en Cykelverkstad i Eslöv – då bör du sträva efter att synas när någon söker “Cykelverkstad Eslöv”.

Hur snabbt går det innan jag ser effekt av mitt SEO-arbete?

Ditt SEO-arbete kan ha olika effekter, men det finns främst 3 delar som ni bör titta på i kronologisk ordning;

  • Sökordspositioner
  • Trafik
  • Försäljning

Den kortsiktiga effekten av SEO-arbetet är att ni börjar klättra på era sökordspositioner – när dessa sedan har nått toppositioner, leder de till trafik som i sin tur ska leda till försäljning. Den vägen kan ta veckor, men ibland månader och år – beroende på konkurrenssituationen och vilka förutsättningar ni och er webbplats har.

Har ni några fler frågor som ni gärna vill ha svar på? Tveka inte – skicka ett mail till info@innosearch.se med din fråga, så ska vi försöka svara så gott vi kan.

InnoSearch söker SEO Manager

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en SEO Manager till vårt team. Välkommen in med din ansökan!

Erfarenhet och kunskap

Du ska kunna:

SEO – Arbetsprov kommer att utföras

Google Tag Manager

Google Analytics

Google Data Studio

Du bör ha goda kunskaper inom:

CSS, PHP, JavaScript, HTML

Vanliga CMS system såsom WordPress, Magento, Umbraco, Joomla, Texttalk, Jetshop mm.

I svenska och engelska både i tal och skrift

Webbanalys

Arbetsuppgifter

I våra kunders digitala strategier är SEO en av de viktigaste delarna. Detta kommer vara ditt ansvarsområde. Här tar du fram SEO-strategin, verkställer den och driver den framåt tillsammans med våra kunder.

Vilka är vi?

InnoSearch har sitt säte i Eslöv och arbetar med all form av digital marknadsföring. Fokus ligger på Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM) och Social Media Marketing. Vi är idag 5 medarbetare som arbetar i Eslöv och Kalmar.

Lön

Enligt överenskommelse

Vart kommer du att sitta?

Vi har vårt huvudkontor i Eslöv. Här har du goda pendlingsavstånd från hela Skåne. 10 minuter från Lund och 20 minuter från Malmö.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss, hör av dig till Jens Andersson på jens@innosearch.se eller på telefon 070 214 40 20.

InnoSearch söker en Social Media Manager

Vill du bli en av oss? Just nu letar vi efter en Social Media Manager till vårt team inom digital marknadsföring.

Som Social Media Manager kommer du att ha hand om våra kunders Sociala medier i form av löpande feed-hantering och annonsering. Det innebär att du kommer att ha mycket kontakt med våra kunder för att bland annat utveckla deras försäljning via webben.

Erfarenhet och kunskap

Krav:

Dokumenterad expertis och erfarenhet av Social Media Annonsering

Dokumenterad expertis och erfarenhet av hantering av företags Social media-feeds

Flytande Svenska i både tal och skrift

Goda kunskaper i Engelska i både tal och skrift

Meriterande:

Kunskap inom Google Analytics

Kunskap inom Google Data Studio

Intresse inom färg och form

Kunskap inom Adobe Photoshop

Utbildning inom Digital marknadsföring

Utbildning inom Kommunikation

Arbetsuppgifter

InnoSearch arbetar främst med 3 områden inom Digital Marknadsföring: Sökmotoroptimering, Google Ads och Social media Ads & Feed. I våra kunders digitala strategier, är Social media Ads & Feed en av de viktigaste delarna. Detta kommer vara ditt ansvarsområde. Här tar du fram strategin för våra kunder, verkställer den och driver den framåt. Du kommer att ha daglig kontakt med våra kunder och utveckla deras försäljning på webben via Sociala medier – Ditt specialistområde.

Vilka är vi?

InnoSearch har sitt säte i Eslöv och arbetar med all form av digital marknadsföring. Fokus ligger på Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM) och Social media Ads & Feed. InnoSearch är ett lönsamt och välmående företag som har kunder i hela Norden. Vår affärsmodell skiljer sig från mängden vilket gör att vi kan leverera skräddarsydda lösningar som hjälper våra kunder kunder att nå deras mål. Vi är idag 5 medarbetare som arbetar i Eslöv och Kalmar.

Lön

Enligt överenskommelse.

Vart kommer du att sitta?

På vårt huvudkontor i Eslöv. Här har du goda pendlingsavstånd från hela Skåne. 10 minuter från Lund och 20 minuter från Malmö.

Tillträde

Enligt överenskommelse, men gärna i november.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss, hör av dig till Jens Andersson på jens@innosearch.se eller på telefon 070 214 40 20.

Vad är framgång inom Google Ads?

Det är en ganska rak men ändå väldigt komplex fråga, vad är framgång och hur mäter man den?

Säg att ni är en lokal byggfirma. Ni har en begränsad budget att lägga på Google Ads, hur ska ni spendera den för att nå framgång?

Vi lägger höga bud och ser till att ni alltid ligger på position 1, det är framgång för att ni dominerar resultaten. Fast klicken blir också antagligen väldigt dyra så ni kommer kanske inte synas vid alla sökningar. Vi drar istället ner på buden. Ni syns nu hela tiden men ligger på en lägre position och får mer trafik. Är det en större framgång?

I många fall är framgång väldigt subjektivt, däremot är det enklare att mäta framgång vid e-handel.

Det senaste året har vi arbetat närmare våra E-handelskunder och lagt mycket större fokus på lönsamhet än vad som i många andra fall kan kallas framgång. 

Vi på InnoSearch är normalt sett ödmjuka, men idag kommer vi att slå oss för bröstet och skryta lite.

Om vi tittar på våra e-handlares resultat under juni och juli 2020 och jämför detta med föregående år så ser vi en fantastisk utveckling. Både i ordervärde, men också i lönsamhet.

Om vi slår ihop samtliga E-handelskunder, har vi ökat deras spend med totalt 25%. 

Det som främst sticker ut är deras ökning i försäljning – den har tillsammans ökat med hela 120%.

I Google Ads kan man titta på företagens ROAS (Return On Ad Spend), den har ökat med 72%.

Personligen gillar jag inte ROAS, den är lite abstrakt och är svår att relatera till. Jag föredrar att helt enkelt invertera värde och istället räkna med Cost of Sales – jag delar klickkostnaden med intäkterna. Säg att företaget köper klick för 1000 kr och säljer på dessa klick för 10000 kr, 1000/10000=0,1. Vi får  alltså en Cost of Sales på 10%. De får offra 10% av sitt ordervärde i kostnad för att få affären. Denna siffra är enklare att relatera till i förhållande till marginalen. Hur stor del av marginalen är Företaget beredda att offra för att få affären?

Det intressanta här är; Vad har hänt med de extra pengarna som företagen lagt på Google?

Om vi tittar på deras CoS på den ökade spenden i jämförelse med förra året – vad ger dessa för faktiskt resultat? Om vi räknar på samma sätt med CoS, dvs spenden de lagt extra, delat med ökningen i intäkter. Då har företagen en CoS på den ökade spenden på endast 4,5% (ROAS på 21,75). 

Vi har alltså ökat deras sammanlagda spend med 25 %, ökat deras försäljning med 120 % och samtidigt ökat marginalen på deras försäljning. 

Allt genom att med bra och genomtänkta mål, samt ett målinriktat arbete. Då går det att göra det vi gjort med våra e-handelskunder – att nå FRAMGÅNG.

Jonas Edin, Ads Manager på InnoSearch