Nyheter & Pressmeddelanden » InnoSearch.se

Nyheter

Kundcase: Tekungen.se

Det här är sagan om en av våra kunder som påbörjade sin resa för ca 1,5 år sedan. Ägaren till Tekungen ägnade sig åt webshopen på halvtid, men hade som mål att kunna försörja sig på det och driva det på heltid. Då krävdes en rejäl ökning av både försäljning och självklart att lönsamheten hängde med. Det krävdes en specifik omsättning per månad och lönsamhet, för att detta skulle bli möjligt. Vårt fokus blev tydligt; Vi ska hjälpa henne att uppfylla sin dröm!

Efter att ha tagit över arbetet med Google Ads och Google Shopping, där fokus låg på att bibehålla en specifik Cost of Sales och ROAS. Så länge vi kunde hålla den, hade vi mandat att öka budget och därmed försäljning. Genom tätt arbete och avstämningar, ökade försäljningen under Q1 så småningom. I det fallet togs även beslutet att börja arbeta med SEO.

För SEO:n, handlade det mest om att förädla och förbättra det som redan var bra. De hade redan en fantastisk synlighet – Här handlade det om att ta kontrollen över deras SEO och säkerställa att synligheten, trafiken och försäljningen hängde med i samma takt som Google Ads och Shopping.

Lågsäsongen kändes lång och trög igenom sommaren, även om försäljningen ökade jämfört med föregående år. Den stora skillnaden kom under Q3, där vi uppnådde det månatliga försäljningsmålet. Detta ledde till det stora målet: Vår kund kunde ägna sig till 100 % åt sin E-handel!

Såhär såg totalt trafik och försäljning ut under 2020, i jämförelse med föregående år:

Det här caset har nästan samtliga parametrar rätt, när det kommer till vad vi anser krävs för att lyckas med sin E-handel:

 1. Know how – Vår kund har länge arbetat med Te och kaffe – Hon kan branschen!
 2. Expertis – Vi vet hur vi ska få igång försäljningen via Google Ads och SEO.
 3. Time and place – Pandemins våg över Sverige, har lett till att fler vill handla te via nätet
 4. Tydligt mål – Både vi och kunden hade tydliga långsiktiga och kortsiktiga mål

InnoSearch söker Google Ads Manager

Just nu söker vi på InnoSearch en ny medarbetare i Kalmar som kan arbeta med Google Ads för våra kunders räkning. Ansök på jobb@innosearch.se

Om rollen:

Som Google Ads Manager på InnoSearch kommer du uteslutande att arbeta med Google Ads för våra kunder. Du kommer att hantera din egna kunder och hjälpa dem att växa med sin digitala marknadsföring genom att planera, sätta upp och rapportera ditt arbete.

Har du arbetat med Google Ads tidigare, ser vi det som mycket meriterande – men det finns även stora möjligheter att lära sig arbete från grunden med hjälp av bland annat interna- & externa utbildningar inom de olika områdena. Vi värdesätter personer som delar vår kundsyn och våra visioner då vi ofta jobbar i team med kunderna.

Placering:

Kalmar

Varaktighet:

Tillsvidare

Anställningsform:

Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Tillträde:

1 september eller enligt överenskommelse

Krav:

– Gymnasieutbildning.

– Språk: Flytande svenska och god engelska i både tal och skrift.

Extra meriterande:

– Högskoleutbildning inom ekonomi eller marknadsföring.

– Tidigare erfarenheter av Google Ads

Ansök på jobb@innosearch.se

3 vanliga frågor om SEO

Vi får många frågor om SEO. Både hur det generellt sett fungerar, men också vilka förväntningar på effekt som finns. När det gäller SEO, är det oftast svårt att ge raka svar, så det ena caset aldrig är det andra likt.
Oavsett fråga, beror utgångspunkten alltid på vilken typ av webbplats man bedriver, vilken plattform som används, bransch, konkurrens, sökvolym, söktrender – det finns ännu fler faktorer som kan påverka vilket svar som kan ges. Vi har ändå samlat ett urval av de frågor, som vi genom åren och fortfarande oftast brukar få och gjort vårt bästa för att försöka svara på dem.

SEO består av flera olika delar – Vilka är detta och vad är viktigast att tänka på?

 • Content – Relevant innehåll på sidan så som bilder, text, filmer osv.
 • Struktur – Sidan ska bl a vara bra och användarvänlig att navigera sig på
 • UX – Sidan ska sätta användaren i första rummet – Ett exempel är bra laddtid, funktionalitet i samtliga enheter m.m.
 • Backlinks – Att ni sprider ert varumärke på andra relevanta sidor, dvs att en annan webbplats benämner er sida och länkar till den.

Dessa är de som vi brukar kalla för grundstenar och är det ni ska tänka på främst. Samtliga utgör en enda stor helhet som i kombination med varandra skapar framgång

Om vi ska välja den viktigaste, bör vi välja content – för utan content kan användaren omöjligt veta vad sidan faktiskt handlar om.

Vad är det första jag ska tänka på, om jag ska börja arbeta med SEO?

Det första du ska tänka på är att att fokusera – Du ska utgå från det som är din grej och att inte sikta för högt direkt.
Börja med att försöka skapa synlighet på dina produkter och det som sammanfattar din verksamhet bäst. Då blir det oftast rätt hela vägen – när någon söker på exakt det ni erbjuder, då är chansen god till synlighet, klick och en konvertering.

Om du är en Cykelverkstad i Eslöv – då bör du sträva efter att synas när någon söker “Cykelverkstad Eslöv”.

Hur snabbt går det innan jag ser effekt av mitt SEO-arbete?

Ditt SEO-arbete kan ha olika effekter, men det finns främst 3 delar som ni bör titta på i kronologisk ordning;

 • Sökordspositioner
 • Trafik
 • Försäljning

Den kortsiktiga effekten av SEO-arbetet är att ni börjar klättra på era sökordspositioner – när dessa sedan har nått toppositioner, leder de till trafik som i sin tur ska leda till försäljning. Den vägen kan ta veckor, men ibland månader och år – beroende på konkurrenssituationen och vilka förutsättningar ni och er webbplats har.

Har ni några fler frågor som ni gärna vill ha svar på? Tveka inte – skicka ett mail till info@innosearch.se med din fråga, så ska vi försöka svara så gott vi kan.

InnoSearch söker SEO Manager

Vill du bli en av oss? Just nu söker vi en SEO Manager till vårt team. Välkommen in med din ansökan!

Erfarenhet och kunskap

Du ska kunna:

SEO – Arbetsprov kommer att utföras

Google Tag Manager

Google Analytics

Google Data Studio

Du bör ha goda kunskaper inom:

CSS, PHP, JavaScript, HTML

Vanliga CMS system såsom WordPress, Magento, Umbraco, Joomla, Texttalk, Jetshop mm.

I svenska och engelska både i tal och skrift

Webbanalys

Arbetsuppgifter

I våra kunders digitala strategier är SEO en av de viktigaste delarna. Detta kommer vara ditt ansvarsområde. Här tar du fram SEO-strategin, verkställer den och driver den framåt tillsammans med våra kunder.

Vilka är vi?

InnoSearch har sitt säte i Eslöv och arbetar med all form av digital marknadsföring. Fokus ligger på Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM) och Social Media Marketing. Vi är idag 5 medarbetare som arbetar i Eslöv och Kalmar.

Lön

Enligt överenskommelse

Vart kommer du att sitta?

Vi har vårt huvudkontor i Eslöv. Här har du goda pendlingsavstånd från hela Skåne. 10 minuter från Lund och 20 minuter från Malmö.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss, hör av dig till Jens Andersson på jens@innosearch.se eller på telefon 070 214 40 20.

InnoSearch söker en Social Media Manager

Vill du bli en av oss? Just nu letar vi efter en Social Media Manager till vårt team inom digital marknadsföring.

Som Social Media Manager kommer du att ha hand om våra kunders Sociala medier i form av löpande feed-hantering och annonsering. Det innebär att du kommer att ha mycket kontakt med våra kunder för att bland annat utveckla deras försäljning via webben.

Erfarenhet och kunskap

Krav:

Dokumenterad expertis och erfarenhet av Social Media Annonsering

Dokumenterad expertis och erfarenhet av hantering av företags Social media-feeds

Flytande Svenska i både tal och skrift

Goda kunskaper i Engelska i både tal och skrift

Meriterande:

Kunskap inom Google Analytics

Kunskap inom Google Data Studio

Intresse inom färg och form

Kunskap inom Adobe Photoshop

Utbildning inom Digital marknadsföring

Utbildning inom Kommunikation

Arbetsuppgifter

InnoSearch arbetar främst med 3 områden inom Digital Marknadsföring: Sökmotoroptimering, Google Ads och Social media Ads & Feed. I våra kunders digitala strategier, är Social media Ads & Feed en av de viktigaste delarna. Detta kommer vara ditt ansvarsområde. Här tar du fram strategin för våra kunder, verkställer den och driver den framåt. Du kommer att ha daglig kontakt med våra kunder och utveckla deras försäljning på webben via Sociala medier – Ditt specialistområde.

Vilka är vi?

InnoSearch har sitt säte i Eslöv och arbetar med all form av digital marknadsföring. Fokus ligger på Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM) och Social media Ads & Feed. InnoSearch är ett lönsamt och välmående företag som har kunder i hela Norden. Vår affärsmodell skiljer sig från mängden vilket gör att vi kan leverera skräddarsydda lösningar som hjälper våra kunder kunder att nå deras mål. Vi är idag 5 medarbetare som arbetar i Eslöv och Kalmar.

Lön

Enligt överenskommelse.

Vart kommer du att sitta?

På vårt huvudkontor i Eslöv. Här har du goda pendlingsavstånd från hela Skåne. 10 minuter från Lund och 20 minuter från Malmö.

Tillträde

Enligt överenskommelse, men gärna i november.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss, hör av dig till Jens Andersson på jens@innosearch.se eller på telefon 070 214 40 20.