AMP - Accelerated Mobile Pages » InnoSearch.se

AMP – Accelerated Mobile Pages

AMP är en ny standard från Google. AMP betyder Accelerated Mobile Pages vilket översatt till svenska betyder "Accelererade mobila sidor" vilket är en slags nedbantad version av din sida - anpassad för till exempel mobiltelefoner och läs- & surfplattor. Om du överlag har en bra sajt med bra innehåll, struktur och digitalt renommé (inlänkar) så kan du premieras av Google och få bättre ranking med en sida byggd med AMP-standarden.

AMP och Sökmotoroptimering

När någon söker efter dina produkter via till exempel en smartphone så syns det en liten ikon framför din sida i serpen (Googles organiska träfflista) och den ikonen utformad som en liten blixt. Detta indikerar att sidan man ska klicka på är byggd i AMP-standarden och därmed laddas snabbt som tusan och det blir för besökaren, en trevlig upplevelse. Man vill ju inte sitta och vänta på att en sida laddas på 10-15 sekunder. AMP-standard plus bra sökmotoroptimering = ökad ranking och förmodligen ökad CTR, dvs click trough rate/klickfrekvens i serpen.

InnoSearch och AMP

InnoSearch hjälper dagligen företag med olika typer av webbutvecklingslösningar. AMP är en sådan som vi hjälper till med. Vill du veta hur AMP kan hjälpa dig och din verksamhet? Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Vill du veta mer? Ring Christoffer på 070-7773603 eller maila christoffer@innosearch.se