Länktips: Hur viktig är metabeskrivningen?

Vi på InnoSearch är oerhört stolta över vad gör om dagarna, hur vi gör det och vilken effekt det ger åt våra kunder. För vår del är hårt arbete en del av framgångsreceptet. Men, ingen är stark ensam, utan ofta märker vi att ju fler bra personer och företag vi känner, desto bättre blir det för våra kunder i slutändan.

En person som vi följer och ofta refererar till i olika case är Christian Rudolf, ägare av TopDog. Christian delar frekvent med sig av det senaste inom SEO på sin blogg och ett inlägg som vi fastnat för och tycker är extra läsvärt är den om ”Hur viktig är metabeskrivningen, och hur skriver man den bra?

Detta inlägget berör mycket av det vi ofta pratar med våra kunder om, just hur viktig metabeskrivningen faktiskt är.

Lite kort om metabeskrivning:

Metabeskrivning är ett kort textstycke som ofta syns i samband med Google-sökningar, se bilden nedan:

 

Metabeskrivningen är viktig av flera anledningar och någon av de viktigaste skulle vi vilja säga är för att få in rätt trafik och kanske öka CTR, dvs antalet som klickar i förhållande till hur många som sett. Genom att man skriver en bra och informativ metabeskrivning så får Googles användare en tydligare bild av vad sidan handlar om och vad man kan förvänta sig. I ovan nämnda fall så förväntar jag mig att få se en sida som tillhandahåller olika sorters sänghimlar.

Läs mer om metabeskrivningar på TopDog.nu (länk ovan)