SEO – Ta hjälp av oss som byrå

SEO (Sökmotoroptimering) för oss är en viktig del i marknadsmixen. Vi hjälper företag med helhetslösningar, eller med små isolerade insatser. Dock är vår filosofi att vi alltid vill arbeta med hela strategin från start till mål och med ett tydligt fokus – att ni som kund ska öka er försäljning.

Alla företag vill hamna högst i Googles sökresultat, och det finns olika metoder för att uppnå detta. Man kan använda sig av betald marknadsföring, och på så sätt hamna högt upp i resultaten när användare söker på vissa sökord. Man kan också optimera sin hemsida för att Googles algoritmer ska bedöma sidan som mer relevant. Detta kallas ofta för SEO, Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering.

SEO och Google Ads - Case från InnoSearch SEO-case från InnoSearch med The Fat CowSEO, Google Ads och Sociala medier med Stenbutiken

Kontakta oss >>

SEO är alltså alla de metoder man kan använda för att en hemsida naturligt ska hamna så högt upp i sökresultaten i en sökmotor som möjligt. Genom att arbeta med SEO kan man öka synligheten och därmed driva både trafik till sidan och öka intäkter. När man tar hjälp med sökmotoroptimering är det viktigt att tänka på att man vill vara synlig för en relevant målgrupp. Vi arbetar därför alltid med helhetslösningar för att nå relevanta besökare. Som SEO-byrå är vi experter på att både skapa relevant innehåll för era besökare och få just er sida att synas så mycket som möjligt i sökmotorer.

Det finns många sätt att arbeta med SEO, beroende på vilken typ av trafik det är man vill ha och vilken typ av företag det gäller. Vi kan hjälpa er med SEO av er webbshop eller er hemsida för att ni ska kunna nå de kunder som är aktuella för era produkter eller tjänster. Vi kan också arbeta med SEO som en del av en större kampanj, där annonsering ingår.

Det är många steg på vägen innan vi kan öka just försäljningen via SEO. Allt beror på konkurrens och bransch, men också vilka förutsättningar ni som företag har. Försäljningen kan komma som en direkt effekt av ett SEO-arbete, om er webbplats har de rätta förutsättningarna som Google tittar på. Det kan också ta flera år innan just försäljningen börjar ta fart genom den organiska träfflistan. Vi ser det i tre steg:

InnoSearchs process för SEO

Skapa synlighet genom sökmotoroptimering

Anledningen till att det kan ta tid, är att vi först måste skapa en synlighet på Googles organiska träfflista. Detta görs genom att arbeta och fokusera på specifika sökord som är relevanta utefter er verksamhet. Dessa sökord ska första börja ranka på Googles förstasida – därefter kan de börja driva trafik. Hur mycket trafik det driver beror helt på sökvolymen – det vill säga hur många det är som faktiskt söker på de sökord som vi vill ranka på.

Trafik från organiska träfflistan

När väl synligheten finns där på sökord som vi vet har en sökvolym ska det även klickas på er sida. Av alla sidor som nu syns på Googles förstasida och som arbetat med sökmotoroptimering olika länge, ska nu användaren klicka på just er sida.

Det underlättar självklart att ligga högst upp eller topp-3. Men även där är klicket ingenting vi ska ta för givet. Vi måste locka användaren hela vägen.

Konvertering genom SEO

När väl användaren besöker er webbplats ska denne konvertera. Detta sker genom ett köp i en webbshop, eller att de tar kontakt.

För att lyckas att ta sig igenom de där 3 stegen krävs följande:

  1. Synlighet
  2. Trafik
  3. Konvertering.

Detta innebär att vi måste arbeta med rätt strategi och fokus från början. Det betyder att försöka skapa synlighet på sökord som stämmer så bra överens med ett företags erbjudande som möjligt. På så sätt minskar vi tiden från att skapa synlighet till att faktiskt konvertera. Det som kan bli lidande är volymen. Med samma strategi ska vi även skapa synlighet på sökord som har större volym.

Inget case är det andra likt och alla webbplatser har olika förutsättningar att lyckas på Google. Vårt fokus är ändå detsamma – att öka vår kunds försäljning.

Som en byrå specialiserad på sökmotoroptimering arbetar vi med alla aspekter av er SEO, från att skapa relevant innehåll på er hemsida eller er webbshop till utformningen av densamma för att den ska ranka högt i aktuella sökmotorer. Vi arbetar med allt från text till rubriker, taggar och sökord för att få en sida som är både aktuell och som kommer att bedömas vara relevant för till exempel sökmotorn Google. Vi kan hjälpa er med rätt typ av intern och extern länkning, unikt innehåll, sökmotoroptimerade texter, anpassad struktur av er hemsida och analys av er målgrupp. Genom att arbeta med sökmotoroptimering kan företag inte bara öka trafiken till sina hemsidor och varumärkets synlighet, det gör även innehållet mer relevant för deras kunder. Om innehållet på hemsidan är relevant så ökar också chansen att kunden faktiskt engagerar sig och genomför ett köp eller tar kontakt. Det ökar också chansen för att kunden återkommer.

Att arbeta med en byrå som kan SEO är nästan en förutsättning för att ni ska nå rätt målgrupp. Vi arbetar med att ta fram en strategi och lösningar som passar just era mål, oavsett om det handlar om att sökmotoroptimera innehållet på er webbplats eller om ni vill lansera en större kampanj digitalt med annonser på rätt plattformar och arbete med till exempel Google Shopping eller andra verktyg för att öka trafiken till er sida. Målet är alltid att ha ett relevant och anpassat innehåll, men också att faktiskt sprida detta innehåll till just er målgrupp. Därför arbetar vi alltid med skräddarsydda lösningar för er SEO och digitala annonsering.