Månadens tips: Få fler klick på era bildannonser

April månads tips handlar om något som vi tror alla har sett någon gång. Många kallar det för Banners, andra för displayannonser och bildannonser. Kärt barn har många namn. Vi kommer idag att lista några tips på hur ni kan göra för att locka potentiella kunder att klicka på er annons.

  1. Försök ha en röd tråd i hela er marknadsföringsstrategi. Använd samma typsnitt om ni kan, använd samma bilder och budskap om ni är nöjda med det ni har. Annonserar ni mycket lokalt så stärker detta ert varumärke mer, särskilt om ni redan kört på en linje tidigare som kunderna nu identifierar er med.
  2. Ta fram ett bra budskap för just den här annonsen. Har ni rea? Nya, spännande produkter på lager? Specialerbjudande för medlemmar? Listan kan göras lång på olika typer av budskap eller ”call-to-actions” ni kan ha att locka med. Ha en tydlig uppmaning så att ni lockar in rätt trafik till er sida, ni ska ju trots allt betala för den.
  3. Länken är oerhört viktig. Vart ska annonsen leda? Är det en specifik produkt eller tjänst ni marknadsför i annonsen bör besökaren hamna just på den produkten eller åtminstone samma kategori.
  4. Gör flera annonsstorlekar. Tänk på att er annons kan synas lite överallt, då är det bra med olika storlekar på annonsen så att ni syns på många sätt. De vanligaste förekommande annonsstorlekarna idag är enligt Google själva 728 x 90 (leaderboard), 468 x 60 (banner), 200 x 200 samt 250 x 250. Tänk på att storlekarna ser lite annorlunda ut om ni ska ha annonser för mobila enheter.
  5. Inkludera priser i annonsen om ni marknadsför en produkt eller tjänst där konkurrensen prismässigt är hård, och ni har bra priser. Då lockar ni fler att klicka på just er.
  6. Anslut era annonser till olika nätverk. Titta i ert Google Ads-konto för att möjliggöra annonsering på webbplatser med ett visst innehåll. Exempel: säljer ni barbiedockor kanske det inte är så effektivt att annonsera med detta på en sida som handlar om veteranbilar.
  7. Sista punkten är, TESTA! Vi rekommenderar alla att försöka testa sig fram med olika annonsstorlekar, budskap, färger, typsnitt osv. Sätt av lite tid till att faktiskt mäta och försök förstå varför olika annonser presterade olika bra. Denna kunskapen kommer inte bara spara in pengar åt er, utan målet är att ni genom ökad kunskap ska kunna tjäna bra med pengar genom detta.

Har ni några frågor om det ni nyss läste är ni så klart välkomna att kontakta oss för mer information.