Snapchat Ads

Snapchat är en av de mest populära apparna, som enligt beräkningar används många gånger dagligen av sina upp emot 319 miljoner användare.

Att annonsera på Snapchat är både effektivt och populärt, mycket tack vare appens popularitet bland de yngre målgrupperna. Det har blivit enklare att skapa en Snapchat-annons med hjälp av appens inbyggda verktyg Snap Publisher. Det kan dock vara mycket att hålla reda på om man inte är van vid Snapchat som kommunikationsplattform. Därför är det en fördel om man får hjälp med sina Snapchat-annonser av en konsult eller byrå som är specialiserad på Snapchat. Vi arbetar med skräddarsydd annonsering på Snapchat, och kan därmed möta era behov.

För att ni ska få ut mesta möjliga av Snapchat ads för företag är det bra att få hjälp av någon som känner till plattformen och vet hur man bäst når ut till den målgrupp ni önskar. Vi hjälper er att få ut mesta möjliga av Snapchat och arbetar med att skapa innehåll som fungerar.

Annonsformat på Snapchat

Annonserna på Snapchat är korta, oftast max tio sekunder. Det betyder att det är viktigt att skapa innehåll som passar just det formatet. Ofta kan man “länka” annonsen så att användaren kan svepa uppåt för att se mer eller komma till en utvald landningssida. En byrå med specialkompetens inom Snapchat ads kan hjälpa er att skapa just det innehåll som står ut och som användarna tycker känns angeläget. Vi kan även hjälpa er att skapa rätt sorts innehåll för rätt målgrupp.

Det finns olika typer av annonser på Snapchat, från de vanliga annonserna i videoformat till sponsrade filter och linser. Det finns dessutom specifika produktannonser, bildannonser, händelseannonser och det som kallas commercials.

I Snapchats verktyg Ad Manager är det möjligt att skapa både annonser och kampanjer och övervaka hur bra dessa når ut till användarna. I grund och botten finns det två sätt att skapa annonser i verktyget: Instant Create och Advanced Create. I Instant Create kan man snabbt skapa enklare annonser, medan Advanced Create ger möjligheten till de mer avancerade inställningarna när det gäller budget, målgrupp och visningsformat.

Hitta rätt målgrupp

När man skapar annonskampanjer för Snapchat kan man välja om annonsen ska synas direkt i Discover feed eller mellan stories. Man kan också välja att rikta annonserna geografiskt eller till en viss målgrupp.

Snapchat ger er dessutom möjligheten att nå ut till användare som liknar era befintliga kunder, vilket hos Snapchat kallas Lookalike Audiences. Ni kan dessutom ladda upp era kundlistor för att nå kunder som redan interagerat med ert företag. På liknande sätt kan ni också välja att nå kunder som interagerat med ert företags app eller hemsida.

Med hjälp av en smart kampanj kan ni få mer trafik till er hemsida eller webbshop från just er utvalda målgrupp. Snapchat ads ger företag en unik möjlighet att nå användare i åldersgruppen under 30 år, där Snapchat som plattform är som allra mest populär.

Snapchat ger företag många möjligheter att skapa annonsering för olika typer av ändamål, men det kan vara svårt att veta vilken väg som är rätt att gå och vilka val som är bäst för det aktuella syftet och målsättningen. Oavsett om ert företag vill skapa en helt ny kampanj, med innehåll och format direkt anpassat för Snapchat, eller om ni vill få en pågående kampanj att passa in i formatet, så kan det vara bra att använda sig av en konsult som är expert på Snapchat Ads. På så sätt kan ni få optimala resultat och skapa innehåll som fungerar för er valda målgrupp. Vi arbetar med Snapchat som annonsverktyg, och kan därför hjälpa er att skapa annonser, innehåll och lägga upp framgångsrika kampanjer anpassade för plattformen.

Kontakta oss och boka möte