Pinterest Ads

Pinterest är en plattform där användarna söker inspiration och sedan sparar bilder på så kallade boards. Det kan till exempel handla om mode, inredning eller andra typer av intressen. Det som skiljer Pinterest från andra sociala medier är att användarna redan är nära ett köpbeslut, eftersom man aktivt söker efter inspirerande bilder eller så kallade pins. Bilderna på Pinterest är oftast länkade till en hemsida, vilket gör att steget från sparad pin till ett köp eller ett klick är betydligt kortare än på andra plattformar.

Pinterest för företag

Pinterest Ads för företag är en ganska ny företeelse, men att annonsera på Pinterest har många fördelar. Eftersom många använder Pinterest som en sorts digital moodboard eller shoppinglista kan man som företag nå kunder som redan är intresserade av innehållet eller produkterna. En Pinterest-annons utgår från en bild, eller en så kallad Pin, som sedan kan länkas till ert företags hemsida. När användare sparar bilden till sina boards kan andra användare se den och sedan klicka sig vidare. Detta gör att samma annons på Pinterest kan fungera länge. Eftersom Pinterest-annonser är just bilder, krävs det förstås att bilden faktiskt tilltalar och inspirerar användarna. Som en byrå specialiserad på Pinterest Ads kan vi hjälpa er att skapa annonser på Pinterest som når just de användare som är intresserade av era produkter.

Hjälp med Pinterest Ads

För att kunna annonsera på Pinterest krävs ett företagskonto på plattformen. Därifrån kan man sedan skapa nya annonser och sponsrade inlägg på ungefär samma sätt som på Facebook. Eftersom verktyget kan vara komplext är det bra att samarbeta med en erfaren Pinterest Ads-konsult, och det är här vi kommer in i bilden. Som Pinterest-byrå arbetar vi med enskilda annonser, innehållet på ert företags konto och hela kampanjer. Beroende på vad som är målet med annonseringen kan vi ta fram en strategi och hjälpa er att få fram innehåll som är intressant för er målgrupp. Oavsett om ni vill öka er varumärkeskännedom eller om ni vill ha mer trafik och konverteringar så kan vi som Pinterest-konsult hjälpa er att hitta rätt. Pinterest ger företag helt nya möjligheter att nå kunder som redan aktivt letar efter annonser som inspiration inför ett köp. Därför är det viktigt att anpassa annonseringen efter detta. Med hjälp av tilltalande bilder och rörliga bilder, anpassning av den tänkta målgruppen och uppföljning och utvärdering kan vi ge er den hjälp med Pinterest som annonsmedium som faktiskt ger resultat.

Vårt mål är alltid att öka er försäljning och relevanta klick till er hemsida. Det kan vi göra på en rad olika sätt, där innehåll och utformning av kampanj samverkar. När ni ska annonsera på Pinterest, oavsett om det är en del i en större digital marknadsföringsstrategi eller om ni vill få ut ert företag på plattformen, kan vi hjälpa er med form och innehåll för att nå så bra resultat som möjligt. Vi arbetar både med enskilda insatser och övergripande kampanjer, och kan därför anpassa lösningen efter vad som passar er bäst.

Kontakta oss och boka möte