Månadens Tips: Spetsig marknadsföring på FB

En tia om dagen är bra för… Vadå? Jo det talar vi om här.

Som du säkert märkt själv så är det inte så dumt att annonsera på Facebook för att få ut ditt varumärke eller boosta försäljningen av en viss produkt till en viss målgrupp. Lätt som en plätt. Verkligen.

Vi håller med många experter som säger att facebookannonsering just är det hetaste och mest prisvärda annonseringen som finns till småföretagare (gäller stora bolag också såklart). Experter har räknat ut att facebookannonsering just nu har lägst CPM (cost-per-thousand impressions). Det innebär att du genom annonsering på Facebook betalar väldigt lite för 1000 annonsvisningar. Det svåra är inte att skapa annonserna och välja budskapet. Det vi anser är svårast är att hitta en perfekta målgruppen, för just er verksamhet. Eller för just era produkter, eller specifika produkter/kategorier ur ert sortiment.

Lägg ner lite tid

Vi rekommenderar er att lägga ner lite tid på att försöka ringa in er målgrupp/er. Hur då?

Ta fram en generell målgrupp för er verksamhet i stort. Är det kvinnor 55+, män mellan 24-30 som är er huvudmålgrupp?

Försök att identifiera en målgrupp för er bästsäljande produkt eller tjänst. Fråga er själva, försök analysera vilka som är er målgrupp för just den produkten eller tjänsten. Skapa en målgrupp inne på Facebook. Försök sedan att leta reda på en tredje målgrupp för er, en grupp människor som ni idag kanske inte har som kunder, men som ni vill ha som kunder. Ni har nu tre målgrupper att sikta på. Den generella för er verksamhet, den noga framtagna målgruppen för era bästsäljare och den för de kunder ni idag inte har men som ni vill ha.

När ni är klara med att ha tagit fram målgruppen/erna så är det läge att ta fram en daglig budget för annonseringen. Det är där tian kommer in i bilden. Ni kan som minst lägga 10 kronor om dagen. Börja där. Välj ut en av målgrupperna, ta fram en bra annons mot målgruppen och kör igång kampanjen. Steget att gå från 10 kronor om dagen till 30 är inte superhögt. Testa att köra alla tre samtidigt och försök att analysera utfallet noggrant. Vilken kampanj fungerade bäst? Vilken gav flest klick? Mest avkastning?

Listan på frågor kan göras lång.

Extra – fråga personalen

En liten extragrej som vi själva tycker är väldigt intressant är att gå ut till personalen på företaget. Då frågar vi dem hur de ser på företagets marknadsföring, kunder och ställer en specifik fråga till alla:

”Vem är vårt företags typkund?”

Prova själva, det är väldigt intressant att höra svaren. Genom att göra denna typen av aktiviteter med personalen så lär ni er att samarbeta, samt ökar ni förståelsen för varandra genom att ni ser verksamheten från olika håll. Kundtjänstmedarbetaren kommer att ger er ett visst svar medan en av personerna på lagret kanske svarar tvärt om.

Lycka till!