Nytt utseende i Google Ads

Det börjar blir dags för Kejsarens Nya Kläder. Inte med samma story som i boken men idag har det nya gränssnittet från Google, Nya Google Alfa, börjat att rulla ut i några av mina konton. Det är stora förändringar som kommer att ta sin tid att vänja sig vid, det är inte bara lite nya färger och en ny logga.

Vad är nytt i Ads gränssnitt?

Den största förändringen är att nästan alla meny, knappar m.m. nu ligger ute på vänstersidan istället för att ligga över diagrammet som vi är vana vid.
Dessutom har knapparna för Kolumner, Filter och Segmentering fått (för?) diskreta ikoner och flyttats nedanför diagrammet och ut på högersidan.

Sammanfattningsvis känns det som att Google försöker lyfta upp de viktigaste funktionerna tydligare för att alla ska börja fokusera mer på de viktigaste funktionerna. Här är några snabba reflektioner:

De tydliggör Annonstillägg som har blivit en del i hur de mäter Kvalitetsresultat.

Platser syns också tydligare för att tydliggöra geografisk budgivning

Annonsschema som hjälper dig att styra när dina annonser ska visas

Enheter är nog den hetaste just nu. Konstigt nog ligger den långt ner i menyn. Men här kan du styra på vilka enheter dina annonser syns och om du vill ha högre eller lägre bud än dina standardbud på t.ex mobilt.

Än så länge har jag jobbat väldigt lite i det nya gränssnittet för att ännu kunna säga om jag tycker att det är bättre eller sämre.
Vad säger ni? Har ni fått det nya gränssnittet i Google Ads ännu och vad tycker ni om det i så fall?

Photocredit: reverent