Utnyttja dina LinkedIn-kontakter på rätt sätt

För det första, god fortsättning!

Vi pratar ofta med kunder som vill närma sig sina kontakter på ett smidigare och behagligare sätt. Alla uppskattar inte att bli uppringda av exempelvis en gammal leverantör eller gammal kollega som ”bara ringer för att sälja”. Vi själva är med om detta ofta, och det är säkert ni med.

Problemet som många har är att man i väldigt många fall har extremt många kontakter i sin Outlook eller kopplat till sin mailadress samt LinkedIn. Av mina vänner på LinkedIn är det väldigt få som har under 300 kontakter knutna till sig på något sätt.

Frågan vi får av våra kunder är hur de kan använda sig av alla sina kontakter i marknadsföringssyfte, utan att verka jobbiga eller för den delen förstöra en kanske ganska fin kontakt genom ett telefonsamtal eller liknande.

Vårt tips är att exportera dessa kontakterna och sedan använda sig av dem till att rikta annonser på till exempel Facebook. Jag personligen stöter hellre på ett nytt och spännande företag på ett snyggt sätt på Facebook än att få ett nyhetsbrev bara sådär. Kunder idag är väldigt måna om sin egen tid och vill därför själv vara den parten som tar kontakt för att inleda någon typ av samarbete. Det kan vara så att personen i fråga sitter och funderar över att byta leverantör av något slag, och så dyker ert företag upp i personens flöde. På ett snyggt och behagligt sätt så klart.
Gör såhär för att exportera era LinkedIn-kontakter till exempelvis en .csv-fil.

  1. Logga in på LinkedIn
  2. Tryck på kontakter/connections
  3. Tryck på kugghjulet (inställningar/settings) uppe till höger
  4. Under Avancerade Inställningar/Advanced Settings hittar du knappen Exportera LinkedIn-kontakter. Tryck där.
  5. Sedan väljer du format att exportera dina LinkedIn-kontakter till.

Bryt ut e-postadresserna så att du bara har dessa i en fil. Därefter kan du importera dessa till Facebook i Ads Manager när du skapar en ny kampanj för att marknadsföra er Facebook-sida/webbplats mot dessa e-postadresserna. Det fina är att många använder samma mailadress till LinkedIn som till Facebook vilket gör det enklare för dig att nå ut till rätt personer.

Ett tips! Sortera filen så att du har olika adresser till olika typer av kampanjer. Vet du till exempel att 35 st av dina kontakter kan vara intresserade någon speciell produkt/tjänst som du erbjuder så gör riktade kampanjer mot dessa 35 istället för att skjuta alldeles för brett.

Vi hjälper gärna till om du har några frågor eller funderingar kring annonsering på sociala medier.

/Christoffer