Tips på hur du ökar CTR i serpen
Idag tänkte vi på Strateq i Eslöv tipsa er läsare lite kring hur ni kan göra för att öka er CTR i serpen, dvs klickfrekvensen i Googles vanliga träfflista.
Vi får ofta förfrågningar från företag som upplever stora svårigheter att få klick via Google trots att de i många fall har jättefina placeringar på viktiga sökord för dem. Dessutom är det ofta sökord som det söks mycket på.
Många stirrar ju sig blinda på placeringarna och slår sig för bröstet för att man minsann har fantastiskt bra placeringar – men det är bara halva grejen. Bra placeringar ger dig förutsättningar till många klick, många glömmer bort detta och därför kommer vi nu gå igenom olika sätt för er att öka klicken på så att era placeringar faktiskt blir värda något mer än i varumärkes- och egosynpunkt. Nedan listar vi tre tips som vi tror ni kan ha nytta av.
Nivå: Lätt
Skriv om era titlar till något mer inbjudande. Tänk själva, vilken av följande länkar skulle ni klicka på om ni såg dem i träfflistan?
Sökmotoroptimering Eslöv – Strateq
Eller…
Hållbar och resultatbaserad Sökmotoroptimering från Eslöv » strateq.se
Enligt våra tester så har den sidan vars titel är mer inbjudande högre CTR (click trough rate) än andra i samma lista, trots att den i många fall har sämre position.
Vilka av dessa länkar skulle ni klicka på i träfflistan om ni ville hitta ett blomsterbud nära er?
Välkommen – Kajsas Blomsterbud och snittblommor AB
Eller…
Blomsterbud med fräscha blommor och snabb utkörning » kajsasblomsterbud.se
Kontakta oss om ni vill ha lite bra idéer på hur ni kan skriva om era titlar – dessutom på ett sätt så att ni inte tappar era placeringar. Klicka då här: strateq.se/kontakt
Nivå: Ganska lätt
Skriv inbjudande texter i er meta-description på varje undersida. I description-texten på er sida kan ni verkligen bestämma helt och hållet själva vad som skall finnas med. Om ni lämnar den tom, kommer Google ta något från er sida som dem tror passar in för just den sökningen ni är med på, just då. Tänk på att en descriptiontext bör vara max 156 tecken lång så välj era ord noggrant.
Exempel på en descriptiontext som är inbjudande:
”Stens Sten AB har sålt sten, marksten och stenplattor sedan 1915. Detta firar vi med att ge alla nya kunder 15% rabatt på hela köpet i webshopen. Välkomna!”
Vill ni har inspiration på hur ni kan göra era description-texter lite mer inbjudande så tveka inte att kontakta oss, klicka då här: strateq.se/kontakt
Nivå: Ganska svårt
Snygga URL:er får ni på lite olika sätt, oftast genom en inställning i er hemsidas CMS. Nedan ser ni exempel på vad som klassas som snygga URL:er och vad som inte gör det. Ni förstår alldeles säkert skillnaden när ni ser det. En snygg URL ger den som söker på Google en enklare överblick över vart de kommer hamna när de klickar på länken.
Exempel på en URL som inte är snygg:
www.strateq.se/index.php?tbl_menuID=613&i=sokmotoroptimering
I detta exempel så kan det vara så att Google väljer att ”klippa” URL:en halvvägs då den är för lång och då ser besökaren endast ”www.strateq.se/index.php?tbl_menuID=613&…” vilket gör att själva ordet Sökmotoroptimering som det besökaren sökt efter, inte visas.
Eller…
Exempel på en URL som är klassad som snygg:
www.strateq.se/tjanster/sokmotoroptimering
I ovan exempel så ser man snyggt en enkel överblick över URL-strukturen på sidan. Det är en startsida, sedan en sida med tjänster och där ligger i detta fallet sökmotoroptimering vilket är enkelt att se. Genom att besökaren ser ordet denne har sökt på, som i detta fallet är Sökmotoroptimering så kommer det förmodligen att fetmarkera ordet i URL:en och i titeln om det finns med där. På så vis ökar ni er chans att besökaren klickar på er sida istället för sidor som ser ut som den ovanför detta exempel.
Kontakta oss om ni vill veta mer om snygga URL:er på er sida. Klicka då här: strateq.se/kontakt
Bonustips:
- Ändra alla datum i sidfoten till aktuellt datum. Exempelvis kan det stå Copyright 2012 hos många, trots att året ju är 2015. Detta kan många gånger synas på Google i descriptiontexten. Människor vill ofta ha det senaste när de söker information och därför kan årtalet spela stor roll.
- Gör era titlar lite mer säsongsbetonade. Är ni en blomsterhandel och det är påsk, skriv då att ni tillhandahåller påskbuketter, byt sedan ut när påsken är över och ni går in i någon annan högtid. Genom att göra såhär så ser besökaren er som en mer exakt träff och klickar på er.
Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om hur ni kan öka er sidas klickfrekvens via Google. Vi finns i Eslöv, men har inga problem med att köra ut till er om ni hellre vill träffas där. Klicka här för att kontakta oss: strateq.se/kontakt