Hemleverans – Ni som kan erbjuda det, gör det nu!

I dessa Coronatider som vi nu lever i, har väl ingen undgått att behovet av att få varor levererade hem till sin bostad ökat markant. Det går att spekulera i det, men när vi tittar på Google Trends på sökfrasen ”Hemleverans”, råder inga tvivel om att behovet ökat lavinartat. Se nedan

Så kort och gott – Ni som har möjlighet att erbjuda hemleverans – gör det! Ni kommer att göra era kunder nöjda. Förmodligen kommer ni även hitta en ny kundgrupp i form av de som befinner sig i Riskgruppen för Corona, dvs de som nu nu rekommenderas att hållas isolerade; Personer i åldern 70 och uppåt.

 

Vanliga frågor som ställs:

Fråga: Vi vill kunna erbjuda det, men är rädd för att inte kunna upprätthålla vad vi lovar i form av leveranstid. Ska vi ändå försöka?

Svar: Självklart är det viktigt att kunna hålla det ni lovar, annars blir det badwill gentemot era kunder. Men i tider som dessa, måste ni våga prova och även ställa krav på er logistikfirma. Annars är det någon annan om hinner före.

 

Fråga: Min befintliga logistikfirma påstår sig inte kunna lösa hemleverans utan extra avgifter. Hur gör jag här?

Svar: Huvudsaken är att du kan erbjuda det och oftast är då kunden beredd på extra avgifter som läggs på i kassan. Dock kan det vara värt att bjuda på den avgiften för att kunderna ska få en extra service, med tanke på de rekommendationer som finns nu i och med Coronaviruset. Var då noga med att framhäva att ”Vi bjuder på hemleverans”, så tidigt som möjligt i köpprocessen.

 

Fråga: Hur marknadsför vi detta?

Svar:

a) Ni framhäver det så tidigt som möjligt och gärna genom en toppbanner som finns mer på hela webbplatsen, oavsett vilken sida ni besöker.

b) Framhäv det i er Meta Description på startsidan och era viktigaste kategorier och produkter. Ändra era Google Ads-annoner, till ett tydligt budskap om att ni erbjuder Hemleverans.

c) Skapa en kampanj på Sociala medier med fullt fokus på detta; ”Just nu! Fri hemleverans!” eller ”Vi erbjuder nu Hemleverans när du handlar hos oss”.