InnoSearch teamar upp med eValent

InnoSearch, med fokus på sökmotoroptimering, har nu knutit band med eValent, experter på e-handelslösningar. Det handlar om ett fördjupat samarbete mellan bolagen.

– All service kommer nu att finnas på samma ställe vilket gör att det blir enklare och effektivare att utveckla sin e-handel, säger Jonas Kjellander, VD på eValent.

InnoSearch, med kontor i Eslöv och Kalmar, är en digital byrå som hjälper företag att ta fram, utveckla och optimera digitala strategier inom bland annat digital annonsering och sökmotoroptimering.

– Vårt fokus ligger på att ta fram strategier som gör att man får en röd tråd i sin marknadsföring och kan utvärdera sina investeringar. Det ska vara smidigt att ta fram en plan som man kan följa upp och på så vis få kvitton på allt som görs. Tillsammans har vi på InnoSearch lite har drygt 1000 lyckade kundcase och mängder med erfarenhet, säger VD och delägare Christoffer Borg Mattisson.

För att komplettera sitt utbud knyts nu fasta band med eValent.
– Lite förenklat så teamar vi upp med ”e-handelskungarna” i branschen. Det har funnits ett samarbete tidigare och detta fördjupas nu. Det blir en win-win-win-situation för samtliga inblandade, främst kunderna. InnoSearch blir eValents in house-SEO-byrå, säger Christoffer.
– För kunden är smidigheten det viktigaste. De slipper nu ta kontakt med ett nytt företag.

Christoffer Borg Mattisson vidareutvecklar:
– När det kommer till sökmotoroptimering blir branschen mer komplex och konkurrensutsatt för varje dag som går. Vi känner oss väldigt trygga i det som eValent levererar till våra gemensamma kunder. De har ett duktigt utvecklingsteam som ser till att kundernas e-handel ökar stadigt.
– Allt handlar om tillgänglighet. Man vill kunna köpa en sak direkt och få det levererat snabbt. I grund och botten handlar det om att ha rätt produkt och pris såklart, men alla flöden måste vara optimerade innan och efter beställningen och där är eValent väldigt duktiga.

Vinsten för kunderna hos de båda företagen kan mätas i både tid och pengar. Med mer kunskap och möjligheter ”under samma tak” är vägen från strategi, marknadsföring, e-handelsplattform och ökad omsättning kort.

Jonas Kjellander, VD för eValent:
– För vår del är samarbetet med InnoSearch ett perfekt komplement. Vi gör mycket inhouse idag, men just sökmotoroptimeringen som de är experter på gör att vi kan erbjuda våra kunder den tjänsten utan att lämna iväg arbetet. Vi blir ett in house-team som blir mycket effektivare tillsammans. Vi behåller kunden inom alla fyra väggar.
– Det ger en genomslagskraft och kompetensmässigt höjts nivån.
Jonas påpekar att eValent står inför en snar och stor förändring.
– Vi har nya produkter som kommer att revolutionera e-handelsmarknaden. Vi kommer att kunna korta ner uppstartstider och komma åt en ny marknad för att undvika höga start- eller utvecklingskostnader. Det gör att InnoSearch och eValent tillsammans blir vi det enda alternativet om man vill växa från noll till miljardomsättning med samma plattform, avslutar Kjellander.

Om InnoSearch:
Innovative Search Marketing Sweden AB (InnoSearch) grundades 2015 och har kontor i Eslöv och i Kalmar. Med expertis inom sökmotororoptimering, digital annonsering och mediestrategier är InnoSearch det självklara valet för företaget som vill få en röd tråd i sin marknadsföring och enkelt kunna utvärdera sina investeringar.

Om eValent Group:
eValent Group arbetar med två e-handelssystem och levererar färdigpaketerad e-handel på både den egenbyggda hyrplattformen Nordisk e-handel samt den internationella OpenSource plattformen Magento. eValent Group är Professional-partner till Magento. Kunderna består mestadels av små till medelstora företag i Skandinavien. Företaget har idag 35 anställda och blev utsett till DI Gasellföretag både 2013 och 2014. eValent Group har sitt huvudkontor i Malmö.