Instagram-annonser till Sverige

Det är nyhetssajten Breakit.se som rapporterar om att Instagram-annonser kommer till Sverige i oktober detta året. Enligt artikeln på Breakit.se kommer nu företag med Instagram-konto att bli ”nedvärderade” om man inte betalar för att synas i appen. Något som gör att fler kommer att vilja annonsera och därmed kunna välja och vraka bland alla användare som finns i Sverige.instagram_strateq

Artikeln hänvisar till att det finns ungefär 2 500 000 svenska användare på Instagram, och att företag som vill marknadsföra produkter inom exempelvis mat och resor redan har visat intresse för det.

Det är ett känt fenomen att företag betalar dyra arvoden till bloggare och personer som är stora på sociala medier, Instagram till exempel, för att marknadsföra deras produkter. Det kan till exempel vara en känd bloggerska som får 10 000:- för att lägga upp en bild på sin outfit eller vilken läsk hon dricker. Genom att Instagram nu låter företag annonsera och marknadsföra sig i användarflödena kommer den typen av uppdrag till dessa personerna att minska tror branschkunnigt folk.

Är ni intresserade av att testa på Instagram-annonsering? Kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra tillsammans.