Månadens tips: Mobilanpassade hemsidor rankar bättre

Nu startar vi ”Månadens Tips” på Strateq’s nyhetssektion. Varje månad kommer vi dela med oss av det senaste inom digital marknadsföring. För vi vet att små tips kan göra stor skillnad för er.

Mars månads tips är i och för sig ingen nyhet, det är något vi inom branschen känt till ett tag. Nämligen, mobilanpassade hemsidor rankar bättre och högre upp på Google’s organiska träfflista, dvs den vanliga träfflistan.

När Google släpper uppdateringen i sin sökalgoritm den 21 april 2015 så kommer detta vara viktigt för att få bättre träffar. Det handlar helt enkelt om att din hemsida skall fungera på ett bra sätt i de flesta mobila enheter.

Testa själv! Besök er hemsida via din smartphone, iPad/surfplatta och sedan på en dator med normalstor skärm, och en dator med ännu större skärm. Hur tycker du att hemsidan ser ut på de olika enheterna? Google värdesätter ju som vi vet, användarvänligheten på en hemsida väldigt högt. Detta då Google menar att dem rekommenderar dig som söker, en viss sida. Då ska den hemsidan gå att besöka i den enheten du söker från. Därför kan också sökresultatet se olika ut beroende på vilken enhet du använt vid sökningen. Så här ser det ut före träffen när en sida är mobilanpassad:

Så ser det ut när en sida är mobilanpassad, eller mobilvänlig som Google kallar det.

Så ser det ut när en sida är mobilanpassad, eller mobilvänlig som Google kallar det.

Google själva säger följande:

”Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. Consequently, users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices.”

Hur gör man för att mobilanpassa sin hemsida då? Vi rekommenderar er att kontakta er webbyrå för att få en responsiv design till er hemsida, dvs att hemsidans utseende anpassas efter storleken på besökarens enhet. Om ni inte har kontakt med en bra webbyrå idag ber vi er att kontakta oss så ska vi hjälpa er.