SEM-nyhetssvep v.38

Idag tänkte jag att jag skulle bjuda på en liten sammanfattning av några olika nyheter som har dykt upp under veckan i SEM-världen.

Nyheter från Google

Vi börjar att titta närmare på nyheter från Google Ads där det är en nyhet som verkligen sticker ut. Det är nyheten som kom för någon dag sedan om att Google kommer att skrota de gamla annonsformaten för textannonser och från januari 2017 kommer de att helt ersättas av Expanded Textads.
Så mitt tips är att ni som annonserar med Google Ads idag bara bygger era nya annonser i det nya formatet Expanded Textads. Eller i all fall börjar att testa dem för att vänja er, det är ett väldigt annorlunda upplägg och hur man kan/ska tänka när man skriver annonstexter.
Du kan läsa mer om det på Googles egna blogg.

Bing hänger på

Precis som det tidigare har funnits i Google Ads så kommer nu Bing att öppna upp för Structured Snippets till sina textannonser. Det innebär att man kan lägga till ex. varumärken och liknande som en extra liten text till sina annonser.
Detta kan man läsa om på Searchengineland.com

Twitter utökar antalet tecken

En del av tjusningen och utmaningen med Twitter är just att man är begränsad av antalet tecken. Något som Twitter har försökt förenkla lite genom åren på olika sätt. Nästa steg är att man på måndag (19/9) kommer att släppa en uppdatering som gör att användarnamn i början av en tweet och bifogad media inte räknas bland de 140 st tecken som finns att tillgå.

Spåra konverteringar på LinkedIn

Denna nyheten skrevs det egentligen om förra veckan men togs upp denna vecka som en toppnyhet. Nu kan man mäta effekten av annonseringen på LinkedIn ännu bättre genom deras nya Conversion Tracking enligt deras egna blogg.
De har även gjort ett litet klipp som säljer in detta till oss på ett bra sätt.