TikTok Ads

TikTok är en av de mest populära plattformarna på sociala medier idag, och då i synnerhet hos de yngre målgrupperna. TikTok är en plattform där användare kommunicerar med rörlig bild och ljud, i form av inspelade videor eller livesända videor. Ända sedan 2016 när TikTok-appen lanserades, har den vuxit i rekordfart och har nu TikTok enligt vissa beräkningar över 500 miljoner användare världen över. Det är förstås en intressant marknad att annonsera på, särskilt om målgruppen är personer födda år 2000 och senare. För bästa resultat kan det vara bra att ta hjälp av en byrå som är experter på Tik Tok ads. Vi kan hjälpa er med att skapa rätt sorts innehåll för TikTok.

Varför annonsera på TikTok?

TikTok är en av de främsta plattformarna för social kommunikation bland de yngsta användarna, och många i åldersgruppen 20 år och yngre använder TikTok dagligen. Den stora fördelen med TikTok är att det ganska enkelt går att skapa TikTok-annonser med hjälp av det videoredigeringsverktyg som finns inbyggt i appen. Det är alltså relativt prisvärt att annonsera på TikTok och att skapa TikTok ads kan nå en stor målgrupp med ganska små medel.

TikTok-annonser är enkla att skapa, men ibland kan man behöva hjälp av en konsult för att få ut det mesta av plattformen. Det är viktigt att man har förståelse för Tik Toks unika format för att kunna skapa innehåll som är relevant för användarna, samtidigt som ert budskap når ut. TikTok-ads för företag skapas på ungefär samma sätt som allt annat innehåll i appen: man skapar korta videor med ljud och effekter där man på ett personligt sätt får fram ert budskap. Det låter kanske enkelt, men det är viktigt att tänka på att det finns olika format för TikTok-ads, som har olika fördelar och nackdelar.

Hur annonserar man på TikTok?

När man annonserar på TikTok med hjälp av TikTok-ads kan man välja mellan det som kallas “Top View” och “In feed video”. Man kan dessutom styra innehållet mot rätt målgrupp och välja målsättning med kampanjen.

Att annonsera med hjälp av “Top view” innebär att er annons hamnar högst upp i användarnas feed när appen först öppnas. Det gör att många kommer att se ert innehåll på ganska kort tid. Dessa videor kan vara upp till 60 sekunder långa, så det gäller att skapa relevant och koncist innehåll.

TikTok-ads i form av “In feed video” innebär att man skapar annonsen direkt i Tik Toks annonsverktyg och sedan visas inne i användarens feed. Även här kan videon vara högst 60 sekunder lång, men kan även ha klickbara element som leder användaren till en specifik landningssida. I övrigt påminner denna typ av TikTok-ad mer om det material användarna själva skapar.

Det finns flera andra sätt att skapa TikTok-ads, och behöver man TikTok-hjälp kan det vara bra att få hjälp av en konsult som är specialiserad på TikTok-ads. Vi arbetar med att skapa det innehåll som är relevant och engagerande för just er tänkta målgrupp och kan hjälpa er att välja en bra målsättning för er kampanj.

Kontakta oss och boka möte